Tunnistusmerkintä

Kari Kuosmanen ja Mikko Lindroos,
olemme molemmat SKL:n pätevöimiä Tunnistusmerkitsijöitä

toger22 – kopio (2)

Kari omaa yli 25 vuoden työkokemuksen eläinten lääkinnällisestä hoidosta Helsingin Yliopistollisessa Pieneläinsairaalassa sekä yksityisellä sektorilla. Lisäksi Kari harrastanut koirien kanssa lapsesta asti. Koirien ja pentujen käsittelystä on pitkä kokemus myös oman kasvatus ja harrastustoiminnan ja näyttelyharrastuksen kautta.

Mikko on harrastunut Tiibetinspanieleiden kanssa lapsesta asti. Koirien ja pentujen käsittelystä on pitkä kokemus oman kasvatus ja harrastustoiminnan ja näyttelyharrastuksen kautta. Näyttelyissä esittämis- ja käsittelykokemusta Mikolle on kertynyt useissa roduissa mm. Tiibetinspanielit, Venäjänbolonkat, Tiibetinmastiffit, Japanese Chinit, Vesikoirat, Alaskanmalamuutit, Newfoundlanfinkoirat, Belgianpaimenkoirat, Dogoargentinot.
Lisäksi olen Uudenmaaan kennelpiirin alueen Kennelneuvoja sekä SKL:n pätevöimä DNA-näytteenottaja.

Kasvatamme yhdessä Tiibetinspanieleja ja Venäjänbolonka rotuisia koiria. Olemme molemmat jäsenenä useassa koira-alan yhdistyksessä, esim. Suomen Kennelliitto, Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry, Tiibetinspanielit ry, SKKY ry. ja Venäjänbolonkat ry.

Asumme Nurmijärvellä ja voimme matkustaa luoksesi siruttamaan ja voimme tarvittaessa ottaa DNA-näytteet pennuistasi tai yksittäisistä koiristasi.

Tunnistusmerkinnässä koira saa niskanahan alle mikrosirun, jonka avulla koira voidaan indentifioida scannerin eli mikrosirunlukijan avulla. Tunnistusmerkintä on yksi SKL:n rekisteröinnin ehdoista. Käyttämämme sirut ovat kansainvälisen ISO 11785 -sekä 11784-standardin mukaisia ja luettavissa kaikilla standardia noudattavilla lukulaitteilla.

Pentueen mikrosirutus vaivatta kotonasi eläinlääkäriä edullisempaan hintaan!

-30 euroa ensimmäinen pentu, 20 euroa per seuraavat pennut.
(SuKoKa:n jäsenille -10% alennus, varaudu ilmoittamaan SuKoKa:n jäsennumerosi. Sen löydät Kasvattaja -lehtesi takakannesta nimi tietojesi yläpuolelta.)
-SuKoKalaisen hinta: 27 euroa ensimmäinen pentu, 18 euroa per seuraavat pennut.

-Aikuisen koiran mikrosirutus vaivatta kotonasi eläinlääkäriä edullisempaan hintaan! 40 euroa/koira.

-Jos haluat DNA-näytteenoton yhdessä sirutuksen niin yhteishinta on 35 euroa ensimmäinen pentu, 25 euroa per seuraava pentu.
(SuKoKa:n jäsenille -10% alennus, varaudu ilmoittamaan SuKoKa:n jäsennumerosi. Sen löydät Kasvattaja -lehtesi takakannesta nimi tietojesi yläpuolelta.)
-SuKoKalaisen yhteishinta sirutus+dna-näyte: 31,50 euroa ensimmäinen pentu, 22,50 euroa per seuraavat pennut.

-Lisäksi 0,41€ kilometkikorvaus autolla liikkumisesta. Kohtuullisen matkan päähän lähialueille en peri kilometrikorvausta.
(Sovi kilometrikorvauksesta aina tapauskohtaisesti.)

-Maksu käteisellä paikanpäällä tai voit pyytää laskua etukäteen.

-Säästät aikaa ja vaivaa sirututtamalla pentueen kotonasi. Halutessa pentueen voi toki tuoda luokseni. Sirutan kaiken rotuiset pentueet, myös monirotuiset.
Sirutus voidaan tehdä pentujen täytettyä 5 viikkoa. Käytän Kennelliiton OmaKoira-verkkopalvelua ja vahvistan tunnistusmerkinnät heti.

-Suomen Kennelliiton OmaKoira-verkkopalvelu tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden pentueen nopeaan sähköiseen rekisteröintiin.

Miksi koiran mikrosirutus?

– Koiran karatessa sirutetun koiran omistajatiedot ovat 24h/vrk löydettävissä mikrosirun perusteella Kennelliiton KoiraNet-palvelusta.
– Kaikki Suomen Kennelliiton rekistereihin (FI, EJ,  ER, FIX) merkittävät koirat on SKL:n päätöksen mukaan 1.1.2009 alkaen oltava tunnistusmerkitty ennen rekisteröintiä.
– Eläinten maasta vientiä ja tuontia valvovan Eviran mukaan 3.7.2011 alkaen Suomen rajan yli kuljetettavan eläimen on oltava tunnistusmerkitty mikrosirulla (EU asetus n:o 998/2003).

Lue lisää: http://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/koiran-rekisterointi/saantoihin-tutustuminen-helpottaa-pentujen-rekisterointia

OmaKoira-palveluun kirjautuminen: http://www.kennelliitto.fi/kennelliitto/koiranet-verkkopalvelut/omakoira-palvelu

Ota yhteyttä, jos tarvitset tunnistusmerkintää pennuillesi tai yksittäiselle koirallesi!
Kari Kuosmanen
(Tunnistusmerkitsijä) 050-3007792 kari.kuosmanen @ flyingcarpets.fi
Mikko Lindroos (Tunnistusmerkitsijä & DNA-näytteenottaja & Kennelneuvoja) 040-7099795 mikko.lindroos @ flyingcarpets.fi